Posts

Showing posts from August, 2009

Menjadi Teladan Sejak Muda

Image
Ayat bacaan: 2 Tawarikh 34:2
=======================
"Ia melakukan apa yang benar di mata TUHAN dan hidup seperti Daud, bapa leluhurnya, dan tidak menyimpang ke kanan atau ke kiri."

Saya kagum melihat pertumbuhan anak-anak muda di gereja dimana saya berjemaat dan melayani. Di usia muda, rata-rata masih duduk di bangku SMA mereka sudah aktif dalam berbagai kegiatan. Kebaktian anak muda (youth) nya hidup, mereka juga banyak berperan dalam menyiapkan slide-slide atau video-video untuk kebaktian umum. Persekutuannya kuat dan mereka terlihat sangat akrab satu sama lain. Pemandangan ini begitu kontras ketika saya melihat anak-anak seusia mereka di luaran yang berperilaku sangat berbeda. Sekelompok anak-anak muda bahkan terkadang masih menggunakan seragam SMAnya sudah berani mengganggu orang lewat, memalak orang lain dan berbagai tindak kejahatan lainnya. Ada banyak anak-anak muda yang merasa masih butuh waktu untuk bersenang-senang menikmati hidupnya sesuka mereka. Mereka beranggapan…

Bazaar Ramadhan (August 23, 2009)

Image
These photos was taken from PKNS's Bazaar Ramadhan, Shah Alam. The most anticipated month for our Muslim friend all over the world. But for citizen of Malaysia, especially people from every religions and races, we are celebrating the month of Ramadhan by contributing to our country economic growth,. We purchase the watery delicacies which only available during the fasting month. More banyak than the Muslim. I want that... I want that too. Slurrppp....

I took the opportunity to take few snaps of the bazaar.

It seems nobody is bother to wear mask

To buy Murtabak from this stall customers have to queue.. very long queue

My favourite kueh, thin apam balik.. "Beli satu bang" That kakak did asked me a question, "Are you a reporter?" "Tak kak. Saje-saje jer ambik gambar"

Scones with different flavors

5,000- Gilelah

Image
Apakah kaitannya 5000 dengan Nothing Is Impossible? Untuk makluman pembaca, pembaca blog ini dah mencecah lima ribu orang.. ya betul!! Lima ribu orang... wakakaaaaaa...Pembaca blog ini bukan sahaja terdiri daripada warga Malaysia, tetapi juga merangkumi pembaca antarabangsa, termasuk Indonesia, Qatar, Amerika Syarikat & Eropah Hebat.. hebat!!


Sejarah kewujudan
Blog Nothing Is Impoossible telah diwujudkan pada 15 Mac 2006. Pada mulanya blog ini dikenali sebagai Freedom Akses Miracle Makers, nama yang aku sendiri pun susah nak ingat. Lahir di dunia siber tanpa objektif yang jelas, bergerak tanpa arah yang betul. Tetapi semangat untuk terus menulis hanya sementara, disebabkan ketiadaan idea dan hala tuju yang jelas.

Tahun 2006, hanya menyaksikan 10 cerita sahaja mampu dikongsikan. Tahun berikutnya kekeringan idea semakin parah. 1 sahaja cerita untuk tahun 2007.

Tahun 2008, menyaksikan perubahan yang mendadak. Blog ini mula berubah kepada Nothing Is Impossible dengan harapan untuk berkong…

Transform Concert 3 - Sentuh Hati Ku

Transform Concert - Sentuh Hati Ku



I am please to inform my gentle reader, that this is my performance during Transform Concert, which taking place on last Saturday. Sorry for the amateurish performance but I believes faith can move mountain. Be blessed!!

For more video click here

Transform Concert 2 - Terbaik

Image
Semua gambar di bawah ni adalah gambar yang terbaik. Terbaik bukan dari perspektif fotografi tetapi penceritaan gambar itu sendiri, human sense. Saya tidak akan mengulas mahupun menghurai maksud setiap gambar, biar anda sendiri yang berbuat demikian.















Transform Concert (August 22, 2009)

Image
There is no other word can be used to express my feeling towards this concert. Everybody is committed, working very hard to ensure the program is successful according to HIS parameter. Every single person is devoted to walk in faith as they are being challenge tremendously by the evil, including me. But they believe only in HIM and won't giving up easily as they walk accordingly with HIM. Lord!! Everyone is being transformed by your grace, every single tears that fallen to ground, YOU have counted them. Every sweat and energy, YOU strengthen them with your Holy Spirit. Every voices who crying for your name, YOU never fail to listen for our prayers. You thought us to count our blessing, as we begin to raise the white flag, a sign of of surrender, we move forward courageously. But... once we listen to YOUR beautiful voice, our heart is filled with gladness.We rejoice, we exalted YOUR name. YOU are worthy to be praised!!!

The concert is awesome. With this talent you have given us, us…

Spiritual Preparation Before Transform Concert

Image
Ayat bacaan: Efesus 4:27
====================
"dan janganlah beri kesempatan kepada Iblis."


Lord we are preparing ourselves for Transform Concert and to be transformed

Prayer warriors

Hunger and thirst for HIS anointing

Blessing upon HIS children

The power of prayers will leave the devil shiver

Unity in prayers draw us closer to YOU

Unite us in spirit

Complementing each other in the time of needs

Compelling us to love one and another without being judged

As we are equal in YOUR eyes, we are willingly to be transformed as beautiful creation who adore the wonder of your hands

Utilize us Father as YOUR tools as we are not afraid no more with the devil

Konsert Tansform 2009

Image
Anda semua dijemput untuk bersama-sama kami beribadah di dalam Konsert Transform pada 22 August2009 ini di Gereja Grace Shah Alam. Bawa rakan-rakan anda, keluarga untuk merasai sesuatu yang luar biasa dibawakan khas untuk anda daripada Team Pujian Penyembahan Gereja Grace Malaysia Shah Alam (BM). Jumpa di sana ya!

Perkara : Konsert Transform

Tarikh : 22 Ogos 2009

Masa : 6.00 ptg - 10.00 mlm

Tempat : Gereja Grace (BM) Shah Alam

Kemasukan adalah percuma

Datanglah untuk menikmati 1000 cucuk satay yang akan diberikan secara percuma, sambil menikmati urapan dan kasih Tuhan yang mengubahkan/ transform.

Malumat lanjut sila ke sini

R.O.C.C. '09 - In Action (August 15, 2009)

Image
Setelah menjalani persiapan hampir sebulan setengah, Team Praise & Worship bersemangat untuk melayani Tuhan di acara R.O.C.C. 2009. Sewaktu kami memeriahkan hari ulang tahun Obie yang pertama, kami telah berbincang dan membuat solusi untuk mengatasi masalah menetapi masa. Syukur kami telah ditegur oleh firman Tuhan yang menekankan perkara menjadi 'batu sandungan'. Roma 14 : 13-23.

Saya bangkit seawal 5.40 pagi dan membuat devotion, berdoa agar semua perancangan kami berjalan seperti yang DIA mahukan. Syukur. Mereka semua telah bersiap sebelum pukul 7.00 pagi. Dan kami terus bergerak ke Seksyen 13 untuk menunggu yang lain. sebelum 8.30 pagi, ketibaan Ps. Perry yang dinanti pun tiba.

Kami tiba di Kota Damansara sebelum pukul 9.00 pagi. Kami bersyukur kerana kedatangan kami disambut dengan gembira oleh jemaat Gereja River of Christ. Kami dilayan bukan sebagai tetamu tetapi sebagai pelayan Tuhan.

Latihan terakhir pun dijalankan sebelum ibadah bermula pada pukul 10.00 pagi.

Sebany…