Posts

Showing posts from June, 2010

Ex-Ampat-Jay-See, Satu Permulaan

Image
Still believing, still standing strong, still rolling and most of all, still rocking for Big J.

Bagaimana Untuk Menentang Musuh

Image
"How To Fight The Enemy Back"
by Pdt.Gilbert Lumoindong

Seminar Praise and Worship, “Leading In Power Worship” (June 19, 2010)

Image
Seminar Praise and Worship, “Leading In Power Worship”Disediakan oleh: Pastor Yuli Melia






PENGENALAN

Pengertian PRAISE AND WORSHIPPRAISE : Suatu pernyataan dan ekspresi yang hangat, penuh sukacita dan kekaguman kepada Allah yang digambarkan dengan berbagai cara.Terdapat 3 cara untuk kita memuji Tuhan:
i.Dengan suara kita -Singing (bernyanyi)-Shouting (bersorak)-Speaking (berkata-kata)
ii.Dengan tangan kita-Lifting (mengangkat tangan)-Clapping (bertepuk tangan)-Playing music (bermain music)
iii.Dengan tubuh/sikap tubuh-Dancing (menari)

I Still Believe (Danny Gokey)

Image
Listening to his album titled, My Best Days is part of the best thing, but you listen to track No. 3 titled, I Still Believe, awesome. As he sang this part,"I never saw a man who walk on water, I never met a man who walked on water, but I still believe". This song was written by American idol judge, Kara DioGuardi, portray about a man faith who never met Jesus personally but he strongly believe that He is exist. This song is an anthem for those who believe and without doubt I Still Believe.

Anyway, Danny Gokey is the finalist of American Idol Season 8. He only manage to get 3rd place, even thought his voice is way better than Adam Lambert and Kris Allen.

If you want to download this song, click here





I STILL BELIEVE lyrics Danny Gokey
I've been lookin for a light at then end of this tunnel
I've been searchin for a sign to lead me home
To mend the endless nights of sorrow
But on the other side of this I know that my heart will live

Never saw a man walk on water
Never met a man …

Melaka Adventure (May 17, 2010)

Image
I have applied an annual leave for this so called 'adventure' and the destination is Melaka. The journey began around 7.00am and our pit stop is at Nelson's residence. Spending the entire day with friend is amazing, while the journey was fruitful. The tree will bare some fruit and harvesting will begin soon.

After completing the listening session, we requested the person to do some alteration, modification and adding some element. While waiting for the final product, we went to Mleka town for makan-makan session. Anyway enjoy the picture below:







Home Theatre

Image
Mempersembahkan home theatre di teratak No. 316. Siap bunyi stup stup stup stup... mantap jugaklah sound yang dihasilkan oleh Soni Gear. SONIC GEAR!!! Biar betul?!! Betul... Inilah kerja aku dengan sepupu aku. Daripada sound system milik sepupu aku tu tak dipakai dan berhabuk, baik aku guna kat tv aku yang berukuran 29 inci. Phewitt...

Ditambah lagi dengan ASTRO. Huhuhu.. Pembaca-pembaca perasan tak selama ni, pasal iklan-iklan ASTRO yang terlekat kat tiang, rumah flat, dll? Terpikir juga suatu masa dulu, ade ke pemasangan ASTRO bernilai RM50? Rupa-rupanya memang betul. Cuma bezakanya, mereka menawar dua produk berbeza.

1. RM50 untuk decoder jenis lama (yang besar gedabak), tetapi rekon.

2. RM80 untuk decoder jenis baru, slim dan ringan.

Mudah sahaja untuk membuat pemasangan. Kita call dorang, lepas tu mereka akan minta kita smskan nama, nombor ic dan alamat rumah. 2 hari kemudian dapat pulak panggilan daripada ASTRO untuk mendapatkan pengesahan dan pakej yang kita berkenan. Lepas tu ki…

Shopping Adventure

Image
This story is quite basi jugaklah. Berlangsung three weeks ago. Setelah dilanda kebosanan duduk di rumah, kaki ni aku heret ke The Curve, Damansara, merewang seorang diri dengan satu tujuan, dengan satu harapan.. Akedemi Fantasia!! Ape ke hal..

Anyway, aku plan2 dan bajet2 nak tengok cite Robin Hood lakonan Russel Crowe kat Cathay, Cineleisure. Lepas movie planing pulak nak menyukat kedai-kedai kat sekitar tue. Pusing-pusing sampai tak tau nak tengok ape, so aku singgah jap kat IKEA mencari ilham nak 'hias' rumah orang bujang. Syok meronda sekitar IKEA, mata aku terpandang lampu ajaib ni. Cukup berkenan di hati beta. Dahlah chantek.. murah pulak tue... Belek2 harge (boleh belek ke?), tengok cam mane ne aku nak aturkan kat bilik orang bujang nie. Dengan tekad aku beli jugak... Murah bang....

RM11.90 jer (D.I.Y. ok!!) Siap ade tempat on/off lagi

Taaddaa.... lawa kan?? Tak panas mcm lampu biasa...

Tak cukup dengan tue, aku pusing-pusing lagi sekitar IKEA sampai kaki aku naik penat. A…