Posts

Showing posts from February, 2009

Seminar Pujian & Penyembahan 2

Image
Seminar Pujian dan Penyembahan yang bertemakan "Pujian Penyembahan Yang Hidup" telah diadakan di Gereja Grace Shah Alam BM pada 21 Februari 2009. Program dikendalikan oleh Team Praise & Worship ini telah menjemput Pendeta Paul Agung Wibowo sebagai pengkhotbah bagi tema tersebut. Pendeta Paul Agung Wibowo adalah pemimpin pujian yang telah terlibat dengan pelbagai acara Praise & Worship dan mempunyai pengalaman yang cukup luas berkaitan dengan subjek tersebut.

Hampir 300 peserta hadir untuk mendalami subjek yang cukup memberkati. Bukan sahaja para peserta belajar secara teori tetapi juga pratikal sesuatu Praise & Worship seharusnya dilakukan. Peserta juga secara aktif terlibat di dalam sesi soal dan jawab.

Peserta mulai melihat Praise & Worship daripada perspektif yang berbeza dan juga didorong untuk mengaplikasikan ilmu di dalam kehidupan seharian, iaitu menjadi penyembah yang benar. (baca selanjutnya)


Sumber gambar boleh didapati di sini

Florenda & Patrick Scott Ward Wedding

Image
I hope it is not too late to congratulate both of you happy wedding. The above photos were taken from her Facebook. This wedding ceremony was held on February 14, 2009, on Valentine Day at Jackson, Mississippi, United State of America (yup!! You are right... USA). Both of you make such a wonderful couple. Ugou!! You looks stunning with that dress.. God Bless You!!

Sources taken from here & here

Vincent

Image
VINCENT
by Don McLean

Starry starry night
Paint your palette blue and grey
Look out on a summer's day
With eyes that know the
Darkness in my soul.

Shadows on the hills
Sketch the trees and the daffodils
Catch the breeze and the winter chills
In colors on the snowy linen land.
And now I understand what you tried to say to me
How you suffered for your sanity
How you tried to set them free
They would not listen
They did not know how
Perhaps they'll listen now.

Starry starry night
Flaming flo'rs that brightly blaze
Swirling clouds in violet haze reflect inVincent's eyes of China blue.
Colors changing hue
Morning fields of amber grain
Weathered faces lined in pain
Are soothed beneath the artist's loving hand.
And now I understand what you tried to say to me
How you suffered for your sanity
How you tried to set them free
Perhaps they'll listen now.

For they could not love youbut still your love was true
And when no hope was left in sight on that starrystarry night.
You took your lifeas lovers oft…

My Dad involved In Accident

Image
Sekadar gambar hiasan

My dad involved in car accident last night while I am here busy with seminar. Collision with Kenari and fews motorcycle. Heart wrenching news!!! Aku tak sedar yang kakak aku call, sebab aku tinggalkan handphone aku dalam beg sebab aku tak suka diganggu bila buat kerja. Kakak aku sms,"Susah amat aku call nuan. Abak accident belanggar enggau orang. Kereta teruk tapi iya ok. Udah discharge (Susah betul call awak. Ayah kemalangan belanggar dengan orang. Kereta teruk tapi dia ok. Sudah keluar daripada hospital)" Alamak!! Aku baru baca mesej tu sekitar 1.00 a.m. Kemalangan berlaku sekitar 8.00 mlm. Aduh.... Dia selamat? Selamat yang bagaimana? Tak cedera? Bahagian mana? Aku pulak habis credit... hujung bulan paham-paham jelah! Baru aku ingat, aku ada beli nombor baru. Takpa nanti aku call!! Tapi sekarang nie 1.30 a.m. Dia selamat.. syukur, syukur.. !! Doa aku selama ni agar Tuhan menjaga dia saat kami adik beradik berjauhan (especially me), Tuhan nyatakan. Saa…

MISSING YOU...

Sekitar 2.20 petang tadi aku terima sms daripada kakak aku. Aku ingatkan saja bertanya khabar, tapi aku terima berita yang membuatkan aku tergamam seketika. Smsnya lebih lebih kurang begini, "Aki @ Apai suffiana udah nadai dis morning - stroke (datuk @ ayah Suffiana sudah meninggal dunia pagi ini disebabkan oleh stroke". Aku terkejut sekejap, sebab bulan Disember yang lepas aku sempat bertanya khabar dengan dia. Dia meninggal dunia pada umur awal 60-an. Meninggalkan seorang balu, 4 orang anak dan 6 orang cucu.

Aku agak rapat dengan akek (datuk) bukan disebabkan pertalian keluarga (saudara sebelah mendiang mak aku) tetapi merekalah yang banyak membantu sewaktu mak aku meninggal hampir 12 tahun dulu. Sewaktu ayah aku bekerja sebagai polis. Rumah mereka betul-betul di belakang rumah kami. Selepas pencen dan menetap di Taman Tunuku, Miri. Rumah mereka betul-betul di depan rumah kami (selang satu blok).

I'm missing your cooking (lelaki from our side memang terer masak) and your…

GENG THE MOVIE AND UPIN & IPIN

Image
upin & ipin - Geng the movie
by mesyamsul
Sipnosis cerita
Ada sesuatu yang mengganggu ketenteraman Kampung Durian Runtuh. Penduduk kampung menyebarkan cerita tentang kewujudan suatu makhluk yang menggerunkan menjelang waktu malam, namun tiada siapa yang berani mencari kebenaran disebaliknya...
Sehinggalah Badrol dan Lim, serta rakan-rakan baru mereka terjerumus ke dalam misteri tersebut tanpa disengajakan. Seekor haiwan aneh yang tidak diketahui asalnya, menjalin persahabatan dengan Rajoo dan membawa mereka semua ke suatu pengembaraan, jauh ke dalam hutan hujan Malaysia yang penuh dengan hidupan liar, termasuk seekor ular gergasi yang mistik. Sertai mereka, dalam mengungkap misteri dan merentasi cabaran di sekitar keindahan panorama flora dan fauna Malaysia."

Sumber dipetik daripada http://www.gengthemovie.com/

Apa aku cakap:
Best jugak kalau tengok preview cerita ni lah... anyway aku support barangan buatan Malaysia yang made by MALAYSIAN janji baik punya!!! Next aku buat review p…

PRAY FOR THE HEALING WATERS

Image
Healing Waters - rivers of living water

God Does Not Discriminate, He Wants All to Be HealedThis Bible Study comes from Matthew 9:35. Notice that it says that Jesus went to all the towns and villages. This is an example of how God wants everyone to hear the Word. God does not discriminate. He does not want us too either. The next thing to notice is that Jesus was not thrown out of their synagogues. He came to re-educate these people. He wanted to change their way of thinking. They obviously didn't have a problem with this since it doesn't say that He was thrown out. He wanted the people to know about the kingdom of God. He wanted them to realize that He didn't come to this earth to establish a government at that time. They thought that He did. They thought that He was going to save them from the oppression of the government. He wanted to re-educate them on this thinking. He wanted them to understand prophecy. He was there to save their souls.Something that I want you to not…

SEMINAR PUJIAN DAN PENYEMBAHAN

Image
Shalom! Sebuah Seminar Khas berkenaan dengan Pujian dan Penyembahan akan diadakan seperti berikut:-

Tema: Pujian & Penyembahan Yang Hidup
Penceramah: Pdt Paul Agung Wibowo
Tarikh: 21 Februari 2009 (Sabtu)
Masa: 7.30pm
Tempat: Gereja Grace Shah Alam ( Peta Lokasi )Untuk pertanyaan, hubungi/sms :
Sis.Alip ( 013-220 9768 )

Bro.Nelson ( 016-305 7980 )
Terbuka untuk semua. Tiada yuran dikenakan.Saudara/i, jangan lepaskan peluang ini untuk mendapatkan tips dan strategi-strategi yang mantap serta pengalaman-pengalaman beliau dalam memimpin sebuah praise & worship yang hidup, seperti yang Allah kehendaki. Kita percaya, bagi rakyat Malaysia, inilah masanya Tuhan ingin menikmati pujian yang harum dan yang berkenan di hadapan-Nya.***************************************************************
Penceramah ialah seorang yang dipakai luar biasa oleh Tuhan dalam bidang Praise & Worship. Beliau sering dipanggil menjadi Pemimpin Pujian (Worship Leader) untuk acara konsert atau konvensyen di peringk…

REJECTION

I get used of this word.. How this word swallow me until I cannot grow in HIM... I being rejected by friend, elders whom I respect and so on forth.

The results of rejection;
1. I place boundaries around people. It is too difficult for me to open up my heart to other people that I don't trust because I'm afraid being hurt even deeper.
2. People would think that I am a snob person, by looking at my face. (I cannot change my appearance, but I'm changing my attitude. To those who is close to me, they aware of it)
3. My self confidence is low.
4. I don't know how to make or start a conversation. (I will look somewhere else, hoping that my eyes won't get eye contact with them)
5. I tend to make people hate me by then I won't be rejected if the bond is tight.
6. My social skill is worst, probably because I'm used of being alone. Introvert is my mode.
7. My brain will get confused as I always planned ahead my conversation. Once topic in my head is running out I'll be q…