Posts

Showing posts from July, 2011

Conquering Malacca Town, May 2011 - Part 4

Image
Tercapai juga niat nak naik revolving tower yang known as Menara Taming Sari. Ingatlah mahal sangat sampat berpuluh-puluh ringgit. Tapi cuma bayar RM10 untuk dewasa dan RM7 untuk warga emas. Itupun kalau naik sebelum 8 mlm. Kalau lepas pukul 8 mlm, kena bayar full lah ye, sebab pemandangan waktu malam memang best tak rugi. (RM15 unruk dewas).Untuk yang bukan warganegara Malaysia, kena bayar RM2o untuk seorang. Untuk waktu malam ada free drink and muffin, tapi bila dah kat atas tue... ingat-ingat ade ati ke nak makan.. tinggi tue... kan muntah kuning pulak...

Siap ambik gambarlah pulak. Kalau nak gambar tue.. kene bayar RM30. Ada sanggup? Melaka nie kilang pam duit jugaklah ye...

Takpa.. bapa aku yang sponsor... Teropong pulak RM5.. kasi tinggal IC.

Sukanya my daddy... siap teropong tue die yang control. Pelancong-pelancong pulak macam kera kene belacan.. terjerit-jerit macam tak pernah naik... cool cool. Eh.. memanglah dorang first time... Terase je nak humban terus dari menara....

Lepas …

UNIRAZAK Johor Bahru, Johor

Image
Hati melompat-lompat katak, lompat kuang, lompat guni, lompat pagar.. semua ada. Nak lompat pasal Sabtu lepas berangan nak ke JB, time balik dari Melaka, mata nie dok tenung signboard ke Johor Bahru. Dalam kepala pun berfikir, bilalah kaki aku nak jejak JB? Johor paling jauh aku pegi pun Mersing.... 2, 3 tahun lepas.
Isnin lepas, tetiba bos dan senior datang menadah tangan, mempersilakan pegawai junior macam aku untuk ke JB untuk buat 'inspection', mewakili kakanda-kakanda sekalian yang tak boleh menerjah Kota JB atas sebab-sebab yang tak boleh dielakkan. Maka Julai 21 aku menapak kat JBatas urusan Baginda.


Aku tanyalah apa yang patut aku buat, manalah aku nie outstation atas nama Unirazak? Bos pun cakap, "Kau buat macam nie, macam tue. Kena cek apa yang kurang, terlebih...bla bla bla" Aku mengangguk berusaha untuk paham.


"Kita naik AirAsia ka?" "Manada naik AirAsia, kita naik MAS lah..." "Aturcara macam mana?" "Nanti kau kena pegi sen…

Conquering Malacca Town, May 2011 - Part 3

Image
My dad memang super hero. Bukit tue macam rendah jer..Padahal aku naik, tak sampai separuh dah semput. Ape-ape layan jelah...

Tengok keindahan Bandar Bersejarah, Bandar Melaka


Pak... kita duduk dulu ok. Tak larat dah.. My dad gelak je tengok anaknya yang makin bulat
Ok... jom start balik...SEMANGAT

Dia dah sampai atas dah......

Kita bawa balik patung nie jadi souvenior, ok?Dengan Kancil mana boleh...

My daddy posing untuk majalah antarabangsa... Mas Topo!!

Inilah A'Famosa...500 tahun dah bangunan ni

Dari view belakang pulak

Kita buat dinding ni macam kat kampung, ok? Mengarut....

Jalan-jalan seluruh Bandar Melaka

KTMB - The journey

Image
Almost two months dah aku berhimpit dan berasak dalam train, every single working day pulak tue. Sebab dah bosan dengan traffic jam di Federal Highway dan kos perbelanjaan yang tinggi (Parking, minyak, toll) dan berat badan yang makin.... I've made my decision to change my lifestyle appropriately. After kira-kira, the only way for to reach office dengan cepat dan awal is to use public transportation dan yang paling dekat with my office is KTM or komuter. Memang dekat.. ibarat baling batu dari stesen pun sampai ofis... kalaulah.

Dengan usaha jaya nie, aku berjaya menjimatkan hampir RM150-200 sebulan. Tol tak payah bayar, minyak aku dah kurangkan, parking pun tak payah bayar sbb aku parking 'haram'.

Pagi-pagi aku dah pecut ke Stesen Seksyen 19 dan menapak kat sana pukul 7.30pg. Kalau lambat dari tu aku kena berjalan macam ribut sebab nak kejar waktu masuk keje.

Sampai opis dalam 20-30 minit je dan kalau bawa kete. kompem 1 jam. Kalau eksiden lagi hampeh. Federal Highway meman…

X4JC - Jauh Lebih Indah

X4JC's sound check session at Bible College Malaysia (BCM) for BCM Musical Concert 2011, May 17. Our group was invited by the BCM to perform 3 songs for the said events. It was a wonderful worship and event. Amazing crowd as well.

Conquering Malacca Town, May 2011 - Part 2

Image
Once upon a time, there was a king who is sitting anxiously at his throne, waiting for the fatty musketeer to return from the battlefield. While waiting for his subject to arrive, the king mumbling to himself and wandering around the castle.. alone. He begun to question his fatty musketeer loyalty and said, "He might run away with my fortune. Oh, Oh Em Gee." Unfortunately, as the king grew tired in waiting, he put his wrath rampantly onto his guests and the servants plus the gundik (don't heart me my daddy) and place a curse over them. The entire people in the castle turned to mannequin. Kesian....

'Our castle'. Ada hati

The king is looking at his subjects, etc

All of his fortune is in the mirror casket

Drama semi government yang dilakonkan di dalam Replika Istana Melaka. RM3 seorang tau.. disponsor oleh my sugar daddy.

How Great Thou Art

Image
O Lord my God, When I in awesome wonder,
Consider all the worlds Thy Hands have made;
I see the stars, I hear the rolling thunder,
Thy power throughout the universe displayed.

Then sings my soul, My Saviour God, to Thee,
How great Thou art, How great Thou art.
Then sings my soul, My Saviour God, to Thee,
How great Thou art, How great Thou art!

When through the woods, and forest glades I wander,
And hear the birds sing sweetly in the trees.
When I look down, from lofty mountain grandeur
And see the brook, and feel the gentle breeze.

Then sings my soul, My Saviour God, to Thee,
How great Thou art, How great Thou art.
Then sings my soul, My Saviour God, to Thee,
How great Thou art, How great Thou art!

And when I think, that God, His Son not sparing;
Sent Him to die, I scarce can take it in;
That on the Cross, my burden gladly bearing,
He bled and died to take away my sin.

Then sings my soul, My Saviour God, to Thee,
How great Thou art, How great Thou art.
Then sings my soul, My Saviour God, t…

Conquering Malacca Town, May 2011 - Part 1

Image
My dad was with me for 16 days during my convocation, which took place on the same month. Try my very best to make him happy and enjoy his time with me in Shah Alam. The first trip was Malacca Town, as I promise him once I got free time especially in the weekend, I will bring him jalan-jalan.

Malacca Town here we go... He never been to Malacca before..

He was looking at the red color church building

Then the Muzium Nakhoda. RM3 seorang and free plastic bag for shoes, etc


He enjoy the trip so far and walking vigorously ahead of me. Takda stamina aku oii..

All of these pictures was taken with my Sony Ericson phone.. percayalah