Posts

Showing posts from July 21, 2011

Conquering Malacca Town, May 2011 - Part 4

Image
Tercapai juga niat nak naik revolving tower yang known as Menara Taming Sari. Ingatlah mahal sangat sampat berpuluh-puluh ringgit. Tapi cuma bayar RM10 untuk dewasa dan RM7 untuk warga emas. Itupun kalau naik sebelum 8 mlm. Kalau lepas pukul 8 mlm, kena bayar full lah ye, sebab pemandangan waktu malam memang best tak rugi. (RM15 unruk dewas).Untuk yang bukan warganegara Malaysia, kena bayar RM2o untuk seorang. Untuk waktu malam ada free drink and muffin, tapi bila dah kat atas tue... ingat-ingat ade ati ke nak makan.. tinggi tue... kan muntah kuning pulak...

Siap ambik gambarlah pulak. Kalau nak gambar tue.. kene bayar RM30. Ada sanggup? Melaka nie kilang pam duit jugaklah ye...

Takpa.. bapa aku yang sponsor... Teropong pulak RM5.. kasi tinggal IC.

Sukanya my daddy... siap teropong tue die yang control. Pelancong-pelancong pulak macam kera kene belacan.. terjerit-jerit macam tak pernah naik... cool cool. Eh.. memanglah dorang first time... Terase je nak humban terus dari menara....

Lepas …