Posts

Showing posts from November, 2008

UNITAR 8TH CONVOCATION @ PICC PUTRAJAYA 21-22 NOV 2008

Image
UNITAR 8TH CONVOCATION @ PICC PUTRAJAYA 21-22 NOV 2008

Posing sebelum rehearsal bermula

Graduands Procession Committee (Aku & leader jer kumbang)

Bunga2 berposing sebelum proses tagging bermula 8.00 pm to 3.30 am

Procession team dgn baju batik (Ade gak guna robe...tp dah bagi balik!. Peluh busuk!!) Selepas berpenat lelah, tak cukup tidur, tak cukup rehat, kelam kabut sikit time mula2... tp we all memang all out time tu... huhuhu syukur gak!!

Lastly semua Committee (tak semue gak, sbb yg lain tgh berperang kat kaunter)

Nilah pengalaman aku kali kedua menjadi AJK Procession untuk Konvokesyen UNITAR. Tahun pertama 2006, kite buat kat Stadium Putra Bukit Jalil. Buat 2 hari penat betul.... pinggang sakit seminggu. Bayangkanlah dgn tidur yg tak cukup, kena prepare utk esok pulak. Tahun 2007 aku tak dpt join sbb dorang buat hujung tahun. So aku tak dpt merelakan diri nak join. Takat tolong dengar jer...

Tahun 2008, selepas selesai semester 1 melabuhkan diri, aku join Procession Committee bahag…

WATAK KESAYANGAN AKU UCAPKAN BYE2....

Image
WATAK KESAYANGAN AKU UCAPKAN BYE2....


Tak boleh nak kata apalah sangat... sedih gak semenjak 2 tahun aku ikut manga nie...aku rasa mcm sebati sangat dengan aku...lebih2 lagi si Naruto... I'm a Naruto # 1 fan!! Watak Hatake Kakashi a.k.a. Kakashi Sensei a.k.a. Kakashi Taichio akhirnya sampai di penghujung... meninggalkan bekal yang cukup untuk Naruto dan kengkawan... Aku rasa si Narutolah yang paling terasa bila sang guru satu persatu meninggal (selepas Jiraiya). Kesian gak ...harapan nak tengok Kakashi Sensei menjadi saksi Naruto menjadi Hokage untuk Leaf Country. Semua ni sAlah si Danzoulah yang mengkhianat Leaf Country sebab nak sangat jadi Hokage dan memalukan Tsunade (current Hokage) Takpalah... still ade Yamato Taichio. Lepas nie byk Leaf ninja yang power2 akan terkorban satu persatu untuk mempertahankan Leaf Country.. So long Kakashi Taichio... you are the coolest fighter after Jiraiya or Pervert Frog. Huhuhuhuuuuu...aaaaaaa

Nak tau selanjutnya kesudahan Kakashi Taichio pegila…

JOM TENGOK... Antoo Fighter

Image
JOM TENGOK...


Akan berada di panggung sekitar anda pada 27 November 2008. Tengok trailer macam best jer... Nak tau lebih lanjut lagi pegi kat link nie.... http://www.antoofighter.com/


LONG HIATUS

LONG HIATUS

I have 3 weeks (9 days more to go) to complete this project. My table is cramp with books. Before I going for holiday I need to settle 1000 over titles as the launching event of new City Campus will take place in January 2009 and will be launch officially by Datuk Seri Najib (UNITAR is belong to UMNO, don't forget). My usual speed is 40 titles per day.. now I have to increase my speed to 70 titles per day, Balik from ofis 10.45 pm every single day...! I have to eliminate chatting, blogging, merepeking etc. until further notice. Jim...focus... focus...!

Not to forget I'll be involved as Procession Committee (Usher utk graduandlah gitu) for UNITAR 8th Convocation this coming Friday and Saturday.

Tanah Perjanjian (Bahagian 1)

Image
Tanah Perjanjian (Bahagian 1)

DalamfilemCity Slickers, Billy Crystal memainkan watak sebagai seorang lelaki yang semakin tua, dan visi masa depan kerjayanya kurang jelas. Peluang untuk berkembang dalam kerjayanya dirasakan seperti terhambat momentumnya. Wataknya Billly Crystal merasa sangat sedih kerana rambutnya tumbuh lebat menutupi telinga, namun rambut di kepala semakin menipis. Dia mencari langkah selanjutnya dalam kehidupan, dengan mengembara menggunakan kereta seperti dunia cowboy. Itulah yang terjadi di dalam kehidupan setiap orang.Desakan untuk bertukar pekerjaan terjadi atas pelbagai alasan, tidak kira usia apa pun kita. Tetapi desakan tersebut lebih hebat apabila usia kita berada di lingkungan 32 hingga 42 tahun. Adakah ini dinamaKan sebagai krisis pertengahan usia (mid-life crisis) atau keinginan yang bersifat fantasi untuk membawa kita jauh daripada rencana-NYA? Ramai diantara kita sering menyatakan bahawa kehidupan kita sedang berlalu pantas, banyak keperluan kita perlu d…

Master of Library Science

Image

Talent That Can Kill or Mesmerize You!!

Talent That Can Kill or Mesmerize You!!