Posts

Showing posts from July, 2009

The Adventure Of Langkap, Perak

Image
I'll be in Langkap, Perak tomorrow, till Saturday. I am longing for adventure... Do prays for our journey. I will update my blog later. I am on fasting, makan time will be on 8 o'clock, tonite. Going to TESCO Extra and buy some food for 'berbuka'.

Apakah kembara yang sedang menunggu ku di sana?





Beryl In Action (July 18, 2009)

Jom tengok video Beryl tengah makan!!





Berdasarkan sumber ini

Hari Bercakap Sedunia (July 23, 2009)

Image
Hari Khamis yang lepas (23 Julai 2009) telah diumumkan sebagai Hari Bercakap Sedunia. Sempena program orientasi untuk July Intake, University Library seperti biasa dipertanggunjawabkan untuk mengadakan bengkel Information Literacy yang bertujuan untuk memperkenalkan perkidmatan-perkhidmatan, jenis-jenis bahan, peraturan-peraturan di dalam perpustakaan dan juga bagaimana untuk menggunakan bahan-bahan tersebut. Seramai 500 orang pelajar telah mendaftar bagi Intake bulan Julai dan kesemua pegawai-pegawai perpustakaan (6 orang) termasuk pegawai perpustakaan di Tun Razak City Campus, Kuala Lumpur turun padang untuk memastikan program orientasi tersebut berjalan dengan jayanya. Pelajar-pelajar telah dibahagikan kepada 2 sesi, iaitu sesi pagi dan sesi petang.

Sesi pagi bermula pada pukul 10.30 pagi dan tamat pada pukul 1 petang. Selepas tamat sesi di dalam kelas pelajar akan dibawa untuk tour di sekitar perpustakaan. Pada pukul 3.00 petang pula, sesi kedua dijalankan sehingga pukul 5.00 peta…

Bengkel oleh Team P & W (July 25, 2009)

Image
Sabtu lepas (25 Julai 2009) Jabatan Pujian & Pemyembahan telah mengadakan satu bengkel bertujuan untuk membentuk kesatuan yang lebih erat di antara semua ahli. terdiri daripada Unit Muzik, Unit Pujian Penyembahan, Unit Shofar, Unit Tarian dan Unit Sistem Bunyi. Bengkel tersebut telah dibahagikan kepada beberapa modul yang merangkumi kepimpinan, team building, pujian & penyembahan, etc. Hampir 20 orang peserta telah meluangkan masa mempelajari kepentingan sifat-sifat kepimpinan mengikut prinsip-prinsip Alkitab. Program tersebut telah bermula pada pukul 12 tengah hari disebabkan oleh gangguan teknikal dan berakhir pada pukul 4 petang.

Susun Atur Program
10.00 pg - 10.30 pg - Praise & Worship & Sharing ringkas oleh Ps. Salifiah 10.30 pg - 12.00 tgh - TeamBuilding Program oleh Nelson 12.00 tgh - 1.00 ptg - Makan tengahari & Birthday Celebration untuk bulan Jun & Julai 1.00 ptg - 1.30 ptg - Praise & Worship oleh Fressela 1.30 ptg - …

Welcoming & Gathering BBQ (July 24, 2009)

Image
Acara tradisi yang diadakan untuk menyambut kedatangan pelajar-pelajar Kristian daripada Sabah dan Sarawak yang menuntut di Semenanjung Malaysia secara am dan Shah Alam secara khususnya. Acara tersebut telah diadakan pada 24 Julai 2009 dengan pelbagai program-program yang menarik dengan satu tujuan, "Keprihatinan terhadap kebajikan dan keperluan anak-anak muda yang berjauhan daripada keluarga'. Acara tersebut telah berlangsung dengan jayanya hasil kerjasama antara Pamela, Ivy, Cleopatra dan Roland daripada Super Youth Club.



Rough Week... Indeed!!

Image
I considered this week as toughest week as working individual due certain circumstances. Every month, after I received my salary, I will do my personal accounting by dividing the salary into rightful portion; for example, tithe for certain amount, rental for this amount, etc.

However, due to unexpected reason, I have to advance the portion of fuel and food of this particular week for that particular reason. Anyway, I am not emphasizing on that matter right now. I will share my experiences as GOD continuously pouring HIS blessing on me by providing extra budget during this rough week.

On Thursday (July 16, 2009) my classmate blessed me with dinner treat.

Last Saturday (July 18, 2009) my fuel tank reached it limit as the yellow light blink, reminding me to fill them. Miraculously, my friend, wanted me to drive him to Puchong for unknown reason. For the first time, I reluctantly to accept his request as my condition is merely broke. But I proceed anyway, because he is my friend. I almos…

Ingin Mendengar Secara Online?

Image
Mendengar radio secara online kini lebih mudah dengan menggunakan applikasi Malaysia Radio! V3

Download software di sini
Malaysian Radio! V3


Senarai Siaran Radio

1. HotFM
2. Fly FM
3. ERA FM
4. One FM
5. Hitz FM
6. Ikim FM
7. Mix FM
8. Red FM
9. Sinar FM
10. X-Fresh FM
11. Klasik FM
12. Jazz FM
13. My FM
14. KL FM
15. Musik FM
16. Radio 24 FM
17. Suria FM
18. Minnal FM
19. Express Tamil FM
20. Ai FM
21. Mnet FM
22. Nasyid FM
23. 988 FM
24. Radio Sabah FM
25. Radio Sabah V FM
26. Labuan FM
27. Traxx FM
28. Lite FM
29. THR Gegar FM
30. THR Raaga FM
31. Fuyoo FM
32. Fungkur FM
33. Rilek FM
34. Putra FM
35. Langkawi FM
36. Selangor FM
37. Negeri FM
38. Kedah FM
39. Perlis FM
40. Johor FM
41. Best 104
42. Nur Islam
43. Manis FM
44. Melaka FM
45. Terengganu FM
46. Miri FM
47. Wai FM
48. Muzik Aktif
49. Dinet FM
50. Desa FM
51. BFM
52. Red Sarawak FM
53. I Radio (OUM)
54. UFM (UM)
55. VOM
56. VOIS
57. Sarawak FM
58. Mutiara FM
59. Perak FM

Wow! Banyaknya... Downloadlah sekarang. Software ini menghimpunkan siaran radio seluruh Malaysia dalam satu aplikas…

Outing makan - Asia Cafe, Subang Jaya (July 19, 2009)

Image
After driving all the way from LCCT, Pamela, Cleo, Ivy and me went to Asia Cafe our favorite spot for Asian Food. I am extremely exhausted as two days of my life (Saturday & Sunday) are dedicated to other people life. I am reaching the peak of tiresome and requesting myself to be fed with delicious food. After makan2 time, reach home and ironing my shirts. Lastly, fall flat on my bed.


These two are posing with their drink called Kat ChaiSumui @ TigaMasam (comprises of lime, asamboi & lemon) Enough to wake me up

Wah.. I don't know what is this food call. But it worth RM6

Oysters with eggs (Oyster omelet)RM5.50. I am also taking Spicy Sze Chuan Hand Made Noodle RM4.50


French Fries with salad RM4


Fried Kuey Tiaw RM4.00

Sunday Service - SYC Youth Service (July 19, 2009)

Image
Our church members

Another church members

Ps. Salifiah with SYC

They 'took' the stage with courage

Charismatic drummer, Ps. Perry

Our keyboardist, Nelson David

Our talented guitarist, Wel Loren

Skillful bassist, Joshua Anthony

The crowd are so blessed with GOD touch

Sermon given by our powerful pack, Ps Perry and Ps. Salifiah "Be The Positive Influence Amongst Believer and Non-Believer"

Before I received any complaint from my gentle reader, I would like to apologize for the quality of my video. This video is taken by using my precious camera.

ROCC & Konsert - 1st practice (July 18, 2009)

Image
Malam Sabtu selepas BBQ, aku terus ke church pulak untuk latihan, latihan vokal, muzik dan tarian bagi 2 konsert yang akan diadakan pada bulan Ogos nanti. Aku macam biasa terlibat sebagai singer. Apa ROCC tu akan diberitahu kemudian. Yang penting mereka ni berhempas pulas untuk memberikan yang terbaik untuk JC.

Noni tengah berbincang dengan Ps. Salifiah sambil dukung Gemi

Rex berlatih piano, Ila mcm biasa...

Penari-penari yang disegani... sampai segan nak tanya

Berlatih lagu baru dan vokal. Aku biasalah.. nada tinggi...

Nelson memperbetulkan nyanyian singers, "Nelson Cowell"

Corak tarian yang jarang ditemui. Cleo tengah tunjukkan satu pattern yang luarbiasa, "Si anu-anu"

He is good with keyboard.. cuma nerves sikit

Ato.. goreng guitar.. masak lemak cili api...

Peniup shofar yang terhangat... @ personal trainer in the making