Posts

Showing posts from October 27, 2009

Rhea & Jeffry - Prayer Meeting (October 9, 2009)

Image
Rombongan Pastor Joshua Ahimsa telah tiba daripada Jakarta, Indonesia pada hari Jumaat tersebut. Bersama rombongan seramai 8 orang yang dikenali sebagai Team Kasih Karunia, Pastor Joshua dan anggota melayani di Shah Alam selama 4 hari. Pada hari pertama mereka bersama Jabatan Pujian & Penyembahan Grace (BM) Shah Alam ber'fellowship' di dalam prayer meeting. Banyak juga yang kami pelajari daripada pengalaman yang dikongsikan. Saudara Jeffry Hermanto pula menyusul pada hari berikutnya..

Rhea Arella (UX Band)

Pastor Joshua Ahimsa our best buddy from Jakarta

Sis. Rhea is sharing her knowledge in sound system, worship, communication, etc.


More pictures and news will be posted later!! (maaf ya, lambat update. Sibuk)

Jawaban.Com

Image
Anda mungkin sedang mencari jawapan bagi setiap persoalan hidup anda? Tetapi anda merasakan hidup anda begitu gelap sehingga anda tidak dapat merasakan kasih yang sejati daripada Bapa.

Nothing Is Impossible dipertemukan dengan sebuah laman web yang begitu memberkati pelayanan blog ini. Secara tidak sedar, Nothing Is Impossible telah meletakkan satu ruangan khas untuk tayangan video yang berdurasi selama 10 minit pada ruangan Saksi Nyata (sebelah kanan bahagian atas selepas banner 1Malaysia). Tayangan video kesaksian tersebut akan ditukar setiap 3 hari. Kesaksian-kesaksian yang dipaparkan sangat menyentuh hati kerana diambil daripada kisah benar yang dilakonkan semula. Semoga diberkati!!

Untuk mengaplikasikan video tersebut di blog anda, silalah rujuk di sini. Banyak lagi aplikasi-aplikasi lain yang menarik.