Posts

Showing posts from February 27, 2011

Cinta Tropicale Colmar - Sakit Sayang?

Image
Tropicale Colmar Entrance

Pakcik berangan nak ke Perancis semenjak belajar Bahasa Perancis masa ambik 3rd Language dulu, zaman UiTM. Tapi apakan daya pakcik, nak ke Perancis tu bukan macam nak KL. Belanja pun sama gaji aku setahun. Disebabkan oleh angan-angan tak sampai tu, Pakcik dan rakan-rakan (termakan 'hasutan') buat planning ke tempat yang ala-ala Perancis. Tapi kat Malaysia je, Tropicale Colmar, Bukit Tinggi, Pahang.

Siap planning sapa yang nak ikut, pukul berapa nak berangkat dan berapa belanja nak ke sana. Kira-kira merangkap Koordinator Agen Pelancongan jugak aku merancang. Tanya sini, tanya sana. "Jauh tak nak ke sana?" "Berapa tol?" "kalau dari Shah Alam macam mana?" Begituah persoalan pakcik dengan teman-teman. Nilah kali pertama aku pergi jauh dari KL dan buat plan sendiri. Selalu dengan big group. Dalam hati tu, like orang putih said, "No matter what happen, this plan mesti jadi". Maka 15 Februari 2011, sempena cuti umum, M…