Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Thursday, July 12, 2012

Durian Fest - Donald's Durian SS2 PJ

Best Blog Tips
To all durian lovers out there!! You will envy this post...hahahahaa... Tengah musim durian sekarang di Semenanjung. The RM 10 durian buffet is everywhere in SS2 now and you can eat to your hearts content on various lower grade durians. Unfortunately, kita datang silap hari. We came on the wrong day. Which is on Saturday. Why? Sebab offer RM10 seorang hanya untuk hari Isnin sampai hari Jumaat. Sebab dah sampai ke lokasi, kami makan juga. Ada yang jenis timbang dan 'tumpuk'. Kami pilih  timbang dan 'tumpuk'. RM30 untuk dua biji durian (aku tak ingat berapa nilai sekilo), RM10 untuk 3 biji dan RM10 untuk 7 biji. Harga pasti berbeza mengikut saiz. Tapi sedapnya tak terkata. First aku makan durian yang sebegini sedap. Syukur ada pakar tawar menawar bersama kami, dapatlah kami free2 biji durian yang kecil.

Aku tau tempat ni pun dari Bro Andy. Siap aku lukis peta hasil dari penerangan beliau serta Google map. Nak tau lokasi, sila tanya Encik Google looo...



Hantu segala durian




Ganazz

Find more info about this location here