Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, August 12, 2011

Security Guard Punya Cerita

Best Blog Tips
Ni cita aku dengan security guard kat tempat keja aku. Kat tempat keja aku ada 2 orang security guard yang aku tabik hormat, sebab dorang nie tak pernah curi tulang ataupun berangan sambil memejamkan mata sewaktu bertugas. Sorang namanya Gobind dan sorang lagi Gangga. Si Gobind nie tinggi lampai, muda, tapi baju dia lebih licin dari baju aku, boleh nampak line seterika. Memang mamat nie kemaslah.. maklumlah bekas askar, katanyalah. Yang sorang lagi pun ok jugak, cuma badan dia gempal sikit. Tapi pengarang lebih hemsemlah... Dua2 nie orang Nepal. Dorang nie memang berdisiplinlah sebab tu aku cukup hormat. Tak macam orang kita yang banyak huhahuahua pagi petang. Pendek kata sosial je lebih.. hasil .. takda.

Suatu hari, si Gangga tak da kat post dia (depan entrance library lah). Aku tanya dengan Gobind. Berikut adalah perbualan antara aku dengan Gobind.

Aku : Gangga... Gobind mana? (awal2 dah aku tersilap nama)Sambil2 tue aku senyumlah. (Tersalah nama aku sebut. Sepatutnya aku sebut Gobind, tapi fikir dia Gangga)

Aku tanya lagi... Gangga, Gobind mana? (Si Gobind pun terkedu)

Gobind : Pahal... (muka si Gobind serius sikit)

Aku : Tak boleh tanya ka? (Aku pun serius)

Gobind : Pahal, Pahal... (tak abis dia explain, aku nyampuk)

Aku : Dah tak boleh tanya... saja aku nak tanya..

Gobind : Nama dia Pahal, bukan Gangga. (mati2 aku ingat nama dia gangga selama nie)

Merah padam muka aku... Hahaha... itulah bahaya nya bila kita cepat buat conclusion. Aku ingat dia sebut 'apahal' (macam menyampah je bunyi dengan soalan aku)

Lawak... Aku cepat-cepat minta maaf. Pahal pegi buat biometrik...