Makanan Tradisional Bersama Chef Ernie

Baru beberapa hari di Sarawak, aku dihidangkan dengan pelbagai juadah kebanggaan orang Sarawak. Hari pertama saja, perut ku dah mulai membuncit (oh tidak!!) Terima kasihlah kepada chef tercinta, sister in-law ku yang berbakat besar di dalam dunia masakan tradisional. Aku pun turut menyumbangkan tenaga, tenaga mengunhyah je... Tengoklah puas-puas dan tahan air liur tu.

Tukang Masak, Chef Ernie bersama anak-anak

Ayam Pansuh Bersama Pucuk Tepus & Ubi Kayu

Pucuk Lomundang Goreng Belacan (Rasa macam pucuk paku, lagi sedap. Beli di Kota Samarahan)

Ulat Sago @ Mulong (Not my favorite...)

Lokam

Ikan Sultan Kukus

Sayur Miding Goreng Belacan

Popular posts from this blog

Majlis Ofis Tertutup (October 16, 2009)

PRAY FOR THE HEALING WATERS

Seminar Praise and Worship, “Leading In Power Worship” (June 19, 2010)