Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, December 15, 2010

Makanan Tradisional Bersama Chef Ernie

Best Blog Tips
Baru beberapa hari di Sarawak, aku dihidangkan dengan pelbagai juadah kebanggaan orang Sarawak. Hari pertama saja, perut ku dah mulai membuncit (oh tidak!!) Terima kasihlah kepada chef tercinta, sister in-law ku yang berbakat besar di dalam dunia masakan tradisional. Aku pun turut menyumbangkan tenaga, tenaga mengunhyah je... Tengoklah puas-puas dan tahan air liur tu.

Tukang Masak, Chef Ernie bersama anak-anak

Ayam Pansuh Bersama Pucuk Tepus & Ubi Kayu

Pucuk Lomundang Goreng Belacan (Rasa macam pucuk paku, lagi sedap. Beli di Kota Samarahan)

Ulat Sago @ Mulong (Not my favorite...)

Lokam

Ikan Sultan Kukus

Sayur Miding Goreng Belacan