Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, April 25, 2010

Make Over, Funeral & Struggle

Best Blog Tips
Ulang tahun ke-5, since aku first berblogging pada tahun 2006. Perlukan make over untuk menyedapkan mata berbanding template lama yang agak ketinggalan. Setelah berduyun-duyun template aku browse, aku akhirnya berkenan pada yang satu ni.


New Template


Apa kaitan make over dengan funeral? Hanfon aku yang dua-dua tu dah masuk ke alam lain. Yang PDA, dah boleh dikapankan setelah 4 tahun aku pakai. Macam mana entah, 2 ari lepas, aku charge dari malam sampai pagi, tak idup-idup. Tekan2 tak dapat on, akhirnya aku yang tertekan. Yang Samsung pun iras-iras nak ikut jejak PDA. Tempat kita cucuk charger pulak melted. Ini lagi aku tak tau macam mana boleh berlaku. Tau jer dorang nie, time aku semput gile nilah dorang buat hal.... sabar jelah!! Terasa aku ni duduk dalam gua... nak kontek orang pun susah.... super lost aku jadik nye. Syukur ada orang yang sudi membantu. Tengkiu, arigato... jom pi Tokyo!! You know who you are....

Struggle ape pulak nye nie? Keta aku tgh_____________ Tebalkan telinga, keraskan hati minta simpati....... Idup kat tempat orang dan bergaji skala minima ni have too. Takpa hari nie je aku susah...... Rezeki aku akan datang jugak nanti....Tapi kena belajarlah dari peristiwa nie dan bersyukur kerana ada yang membantu............. Tapi sampai bila?

Inilah gaya nya....semua datang ikut package. Terasa onak idup nie.. Tapi harus sabar dan berusaha untuk keluar dari zon 'kemiskinan' ni, coz Nothing Is Impossible.


PDA HP (2006-2010) & Samsung (2009-2010) Rest In Peace