Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, September 08, 2009

BBQ Merdeka (August 30, 2009)

Best Blog Tips
Maaflah pembaca Nothing is Impossible sebab update blog ni dah macam kura-kura. Minggu lepas sibuk dengan tugasan sebagai seorang pekerja dan pelajar.

Program BBQ Merdeka ni seronok sangat, sebab bukan dapat makan-makan bersama tetapi seronok sebab banyak ragam manusia yang Nothing Is Impossible 'tonton'. Lepas ibadah sahaja kami terus bergerak ke YOF's House untuk membuat persediaan sebelum jemaat sampai.

Semua berhempas-pulas menyediakan yang terbaik baik. Mengemas rumah, menyediakan tempat bbq, minuman, etc.

Pastor Joe mencabar anak-anak muda Gereja Grace (BM) Shah Alam untuk menyanyikan lagu 'NegaraKu' sempena hari kemerdekaan Malaysia yang 52 tahun. Jangan dicabar kami pastor!!

Semua berdiri tegak dan menyanyikan lagu 'NegaraKu' dengan bersemangat. Wah!! macam nak pegi perang. Terima kasih buat Dennis dan Roland yang menyediakan bendara Jalur Gemilang.

Teman-teman Indonesia yang menetap di Malaysia juga mengambil kesempatan untuk menyanyikan lagu kebangsaan mereka. Sungguh bangga Nothing Is Impossible menyaksikan suasana yang penuh patriotisme ini. Biarpun kita berbeza negara tetapi tiada pun sebarang persengketaan mahupun permusuhan yang kita dengar terjadi di tengah-tengah keluarga Kristus.



Ato, Dennis, Lalok n Sis. Josephine

Program dimulakan dengan doa

Mereka ni pun sibuk memanggang

Makan atas kanvas yang disediakan. Meriah!!

Menyambut harijadi Ezra (baju biru)

Pemanca Jerry Maja, YB Henry Jenging & Menteri Belia & Sukan Ps. Perry Robert

The unsung hero 'Beras Super'

Andy dan Obie (bakal bapa)

Tolong bagitau.. sapa jaga sapa ni?

Peace No War


Nak tengok gambar2 yang lain pergilah ke sini (via Multiply)