Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, June 20, 2008

PINDAH-PINDAH ACTIVITIES

Best Blog Tips
PINDAH-PINDAH ACTIVITIES

Bila makanan kita nie sampai?


Rehat-rehat kejap!


Susun-susun buku (Group B)


Punggah-punggah buku!! Group A


Makan-makan dan gebang-gebang!!


Aktiviti paling seksa... susun-susun!!


Hari pertama... muka2 penat!

Hari kedua... semua enjoy!!


Bos tengah pilih buku mana nak


Nilah aktiviti paling fun dan memenatkan buat semua warga University Library, Kelana Jaya. Aktiviti ini dijalankan selama 4 hari, bermula pada hari Isnin (16-19 Jun 2008) hingga Khamis. Maklumlah dapat rak baru. Kedudukan buku di rak pun semakin padat dan tunggang-langgang. Hampir semua staf terlibat dengan aktiviti ini yang diseliakan oleh Pn. Norhana dan En. Kamarul selaku Project Manager dan Assistant Project Manager (Collection Management Unit). Kesemua staf telah dibahagikan kepada 4 kumpulan.

Kumpulan Punggah-Memunggah

Kumpulan A (Letak atas troli)
Jimpele Ambau
Khairul Akmal
Mohd Nasri

Kumpulan B (Letak atas shelf)
Zahari
Fami
Jefry

Susun-Menyusun (Shelf Reading)

Kumpulan A
Kamariah
Norliza

Kumpulan B
A'dillah
NorAzlita

Bukan kerja senang bila melibatkan koleksi yang berjumlah lebih daripada 30,000. Pengsan kepanasan dan kepenatan. Kerjasama semua pihak amat dihargai, terutama slot makan-makan...!! Buat selalu kalau time tengah bulan ya...?? On the third day sebelah petang dan pagi bagi hari keempat lagi sakit. Kerja shelf reading nielah yang lemah betul, kena-kena bahagian P (untuk subjek English, Literature). Buku pulak nipis nipis, meroyan kawe. Mana student yang teringin nak pinjam atau ambik bahagian tu memang kena sound dulu. Susun punyalah seksa, sedap-sedap student hancurkan balik. Teringat last day, student tanya aku; "Mana buku Accounting?" Aku jawab, "Tak taulah, mana-mana...!" Dengan muka yang bingung aku jawab. Betul... Aku pun tak tau kat mana...sebab belum ada label lagi kat shelf. nasib baik budak tu senyum jer..! Last day... kena buat weeding process pulak. Mana-mana buku yang tidak aktif dikeluarkan daripada rak untuk process pelupusan dan sebagainya. Kalau kita semua bekerjasama semua boleh! Keep up the spirit...